مصرف ماهی به قدری حائز اهمیت است که حتی غیر از ماه مبارک هم در روزهای عادی باید حداقل دو بار در هفته مصرف شود زیرا در گیاهان امگا3 وجود ندارد و تنها در ماهی یافت می شود که برای بدن انسان بسیار ارزشمند است و توصیه میشود.
مصرف ماهی سبب افزایش و تولید انرژی بسیار در بدن خواهد شد و علاوه بر آن باعث بهبودی و درمان بیماری لخته خون میشود و همچنین به دلیل اینکه در ماه رمضان بدن از نظر فیزیکی افت میکند نباید افراد از چنین منبع مهم و مغزی دور بماند.
در سفرههای افطار ماهی جایگاه کمی دارد در حالیکه مصرف ماهی در افطار باعث راحتی معده و همچنین کمکی برای هضم راحت غذا و افزایش عمکرد دستگاه گوارش خواهد شد.
غذاهای دریایی حاوی مقداری ید هستد و ماهیت خود ید شور است، و باعث ایجاد تشنگی پس از مصرف میشود. روش طبخ ماهی ما ایرنیها هم به هیچ وجه درست نیست. معمولا ما ماهی را با حجم بالایی از نمک وسایر ادویههای طعم دار و سپس در روغن فراوان سرخ میکنیم. خود فرایند سرخ کردن، باعث افزایش حس تشنگی پس از مصرف ماهی میشود. این در حالی است که اگر پروتئین مرغوبی مانند گوشت ماهی را با روش بخار پز، تنوری یا فر پز، طبخ به جای نمک فراوان، با مقداری آبلیموی تازه گوشت را طعم دار کنید و در کنارش هم کمی از سبزی مختلف مانند هویج، قارچ و کلم بروکلی بپزید و بخورید، به طور حتم تشنگی ناشی از آن کاهش خواهد یافت.
روزه رکن سوم از ارکان اسلام، بر هر مرد و زن مسلمان که عاقل و بالغ باشند، برای یک ماه از جانب خدا واجب میباشد،اما کسانی که عذر شرعی دارند و نمیتوانند روزه بگیرند از جانب خدا و رسولش اجازه دارند که روزه نگیرند نظیر افرادی چون، زنی که کودک خود را شیر میدهد وشیر آن کم است،زنی که زاییدن آن نزدیک است، اگر انسان مرضی دارد که زیادتشنه میشود و نمیتواند تشنگی را تحمل کند و ...
در این صورت ماهی تن و فراوردههای وابسته را میتوان به عنوان یکی از غنی ترین مواد غذایی نام برد، چرا که دارای کالری بالا و نیز حاوی پروتئین با کیفت بالا میباشد که یکی از انتخابهای مناسب، در دسترس، و خوش طعم، کنسرو ماهی تن میباشد.
تلفن: 660630677
فکس: 66063055
همراه: 09122025289 پوراسدیون
ایمیل:bafpdco.trad@gmeli.com
تلگرام:bandarabbastuna
ماهی جزو خوراکیهای سودمند است، اما ماهی را همزمان با برخی خوراکی ها نباید مصرف کرد.
یکی از نکات بسیار کلیدی و مهم در حوزه تغذیه و حفظ سلامتی، آگاهی از تداخلات مضر مواد غذایی است، به این معنی که مصرف برخی مواد غذایی باهم و در یک وعده غذایی میتواند بسیار مضر و خطرناک باشد.
یکی از این موارد پرهیز، مصرف گوشت ماهی با برخی اغلام غذایی مانند ماست یا دوغ است که میتواند منجر به مشکلات و عوارض شدیدی برای انسان شود.
خوردن همزمان ماهی و ماست مخصوصا در وعده شام میتواند پرعارضه باشد. سردی معده، افزایش احتمال به ام اس، ضعف شدید، تحیل قوای جنسی، سردی معده، ناراحتی عصبی و ...
گوشت ماهی به دلیل طبع، سرد و تر است و در صورت مصرف هم زمان آن با ماست که سرد است، باعث غلبه شدید سردی در بدن شده و عوارضی را که در بالا به آن اشاره شد، به همراه خواهد داشت.
همچنین متخصصان تغذیه، مصرف ماهی با لیمو ترش را توصیه میکنند، چون نه تنها لیمو طعم بیشتری به گوشت ماهی میدهد، بلکه ویتامین C موجود در آن به جذب آهن ماهی کمک میکند.
در روایات اسلامی آمده است که اگر ماهی بخصوص شب هنگام خورده شوذ و با مصلحاتش همچون خرما، گردو، عسل، روغن بادام شیرین، کنجد، زنجبیل، آویشن یا به همراه ادویه جات با طبع گرمی دارند.
همچنین مصرف همزمان ماهی با تخم مرغ نیز بسیار مضر است. در طب سنتی مصرف تخم مرغ و شیر و هر گوشت دیگری به همراه ماهی، منع شده زیرا تولید سودا میکند و بر خلق و خوی افراد تاثیر منفی گذاشته و سبب تشدید بیماریهای مزمن، افسردگی، و یبوست میشود.